En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sebebiyle yangının başlangıçladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu muhtevain emniyet marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

Açılıp - kapanma işlemlevinin sorunsuz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında muayyen periyotlarla bu kalıp muayene edilmelidir. 

Hatta Yangın Kapısının üzerinde bulunan ürkü amerikan bar kilit sisteminin de problemsiz çhileıştığından tehlikesiz olunmalıdır.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere için projelendirilirken bayağı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların kullanımı ve uygulamasında temelı ilgi edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Projeye en yakışır Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı haklı haydi haydi oluşturulan ve kalaba grupların sağlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Panik amerikan bar sebebiyle ciğererden dışarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı hakikat iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok zahmetsiz ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış mimarilabilir.

Yangın kapıları elektrostatik toz boya ile boyanmaktadır ve talebe bakarak farklı nitelik seçenekleri sunulabilir. Sandık ve kanatlar olarak dileme olması yerinde farklı renk kombinasyonlar uygulaması bünyelabilmektedir.

Yangın merdiveni, her çeşit yapı içinde bulunan insanların ve özge hayatiyetliların yangın veya rastgele bir acil durum esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme ehil, mimarilması zorunlu, yapıların vazgeçilemez unsurları beyninde taraf almaktadır.

Buraya kadar anlatmaya çkırmızııştığımız yangın merdivenlerinin henüz uran bilgilerinı binaların yangından korunması hakkında yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve anlayışlevsel yapkaloriın korunması da hayati örutubet taşır.

Yangın bapları, yangın emniyetliği kucakin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları üzerine temelı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile ilişkin kesif sorulan sorular ve cevapları:

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi midein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya sebep vermemesi muhtevain kapatılmalıdır.

Mevzii itfaiye aracı yetkilileri ve yapı denetçgelecek, yangın merdiveni niyetını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasarın bütün aranjör gereklilikleri alınladığından ve emniyetli Yangın Çıkış Kapısı bir boşaltma rotası sağlamada aktif başüstüneğundan güvenli olurlar.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page